Meniu

duminică, 15 mai 2011

Fc Brasov-Steaua 1-1

Returul semifinalei Cupei Romaniei le-a readus fata in fata pe Brasov si Steaua. Conceicao a mizat pe un 4-1-4-1, cu Marc- Rusu- Majernik, Oros, Ionescu- Toloza- Viveiros, Ilyes, Chipciu- Teixeira, iar Olaroiu a introdus formula obisnuita, 4-2-3-1, cu Tatarusanu- Emeghara, Gardos, Geraldo, Latovlevici- Marinescu, Brandan- Nicolita, Dica, Tanase- Bilasco


Desfasurarea meciului

De la inceput si pana la ultimul fluier a arbitrului Balaj, o echipa a avut initiativa, iar aceea a fost Steaua. Aceasta a intrat foarte motivata, Olaroiu, se pare, reusind sa aduca acea rautate care lipsea in Ghencea. Brasovul, de cealalta parte, s-a aparat in speranta unui contraatac reusit, astfel ca nu a avut un varf autentic in teren, Teixeira fiind mai mult al patrulea mijlocas central, unul dintre acestia tot timpul urcand, pe rand, la pressing. Aceasta tactica "a la Mourinho" a dat roade, pentru ca in minutul 40, dupa o eroare copilareasca a lui Brandan, stegarii au primit un penalty, pe care capitanul Ilyes l-a transformat fara probleme. 
Se parea ca este inca un meci dintr-acelea in care trupa ros-albastra are initiativa, dar din cauza fragilitatii mentale nu reuseste sa castige sau chiar pierde, dar asta pana in minutul 86, cand Dica a reusit golul egalizator si a adus calificarea echipei sale; insa nu inainte ca antrenorii Stelei sa forteze, cu Radut, Szekely si Maicon, in locurile lui Marinescu, Tanase si Emeghara, schimbari care au adus acel plus, daca nu de calitate, macar de cantitate in atac.

Este de remarcat ca experienta lui Dica s-a vazut intr-un moment de cumpana, mai ales daca stam sa ne uitam ca Szekely avusese, cu doar cateva minute inainte, o ocazie asemanatoare, sutul lui fiind insa foarte slab, peste poarta cu mult. Cu toate ca Steaua s-a calificat in finala, trebuie schimbat sistemul de joc si mentalitatea, in special pentru sezonul viitor, caci doar un varf in teren este prea putin, de aici golurile rare si deseori norocoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu