Meniu

vineri, 6 mai 2011

Villareal-FC Porto 2-3

Returul semifinalei din Europa League, dintre Villareal si Porto, a pornit de la 5-1 pentru oaspeti, baietii lui Juan Carlos Garrido aflandu-se in fata unei misiuni imposibile. Totusi, acesta a sperat la calificare si astfel a jucat totul pe cartea atacului, trimitand in teren o echipa superofensiva, cu Lopez- Mario, Mussachio, Bruno, Capdevilla- Matilla, Cani, Cazorla- Nilmar, Rossi, Ruben. De partea cealalta, Villas Boas a trimis acelasi prim 11 ca si in tur, cu Helton- Sapunaru, Rolando, Otamendi, Pereira- Fernando, Guarin, Moutinho- Rodriguez, Falcao, Hulk.

Desfasurarea meciului

Submarinul galben a preluat initiativa din primul minut si a reusit sa marcheze rapid, in minutul 17, prin Cani. Presiune exercitata de acestia, la poarta lui Helton, a fost enorma, atacand furibund, cu toate liniile, dar Porto s-a aparat organizat si nu le-a lasat nicio sansa spaniolilor. In plus, in minutul 40, Hulk le-a naruit orice sperante gazdelor, dupa ce a marcat cu noroc, in urma sutului sau deviat in poarta.

In repriza a doua Villareal nu a mai avut energie sa atace cum a facut-o in prima parte, iar Porto a preluat fraiele jocului; a inscris prin Falcao, dupa o faza scoala de contraatac, 100% columbiana, in care Guarin a facut un-doi cu James Rodriguez, intrat in locul accidentatului Cristian Rodriguez, ca apoi mijlocasul sa-i paseze lui Falcao, aflat singur in careu. De frica repetarii umilintei din tur, Garrido a mutat defensiv, cu Marchena, Wakaso si Senna, in locul lui Cazorla, Matilla si Nilmar, iar plusul de experienta s-a vazut, poate neasteptat, in atac. Pe fondul relaxarii lui FC Porto, Capdevilla si Rossi au intors rezultatul (75, 80), iar Villareal a obtinut victoria, dar nu si calificarea.
Faptul ca antrenorul spaniol a riscat totul este de admirat, dar diferenta de valoare dintre cele doua echipe, coroborata cu faptul ca Porto este mai inchegata, a facut ca problema calificarii sa nu fie pusa inca din startul meciului, chiar daca Villareal a aratat o dorinta enorma si a marcat rapid. Insa trupa lui Villas Boas trece print-un moment foarte bun, care le-a dat incredere si i-a facut sa stie cum sa tina de minge si de rezultat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu