Meniu

luni, 16 mai 2011

Otelul-Timisoara 2-1

Otelul Galati a primit vizita Timisoara, in ceea ce s-a numit finala campionatului; Munteanu a trimis in teren o echipa defensiva, cu o asezare 4-5-1: Grahovac- Rapa, Costin, Sarghi, Salageanu- Antal, Giurgiu, Filip, Bus, Viglianti- Paraschiv. Uhrin a folosit clasicul 4-4-2, cu Taborda- Luchin, Burca, Ghionea, Sepsi- Goga, Bourceanu, Alexa, Ignjatijevic- Zicu, Ricketts.

Desfasurea meciului

Inca din startul partidei, fanii galateni, veniti in numar mare, au aruncat confeti in teren, lucru care a dus la intreruperea, timp de doua minute, a meciului. Pe fondul unei ambiante electrizante, jucatorii celor doua echipe au recurs la multe faulturile, lucru ce a dus la fragmentarea jocului. In plus, Sepsi si Taborda s-au lovit cap in cap, portarul fiind schimbat de Pantilimon, in minutul 19, dar nu inainte ca, in urma unui corner, Antal sa-i inscrie portarului portughez. Pana la pauza nu s-a mai intamplat nimic notabil, asta si pentru ca jocul celor doua echipe a fost unul mai apropriat de ligile inferioare, nicidecum ale unor trupe care se bat la titlu si, implicit, la accederea  in Liga Campionilor.

Repriza a doua a fost mai animata, pentru ca Timisoara a intrat cu scopul clar de a intoarce rezultatul. Zicu a egalat repede (53'), dupa o faza asemanatoare reusitei gazdelor, iar apoi s-a aruncat in atac. Dorinel Munteanu a observat acest lucru si l-a inolocuit pe Paraschiv cu Pena (61'), un jucator mult mai mobil, bun pentru jocul de contraatac. Aceasta mutare a fost castigatoare, pentru ca, zece minute mai tarziu, Pena l-a executat cu capul pe Pantilimon, dupa un contraatac de manual; banatenii s-au pierdut si n-au mai putut face nimic, chiar daca Uhrin a introdus inca doi atacanti, in speranta unei egalari.

Un fotbal saracacios, o prima repriza slaba, cu multe duritati, in care diferenta a fost facuta doar de o greseala, o a doua parte mai animata, de faptul ca Timisoara s-a aruncat in atac. Concluzia? Avem un fotbal slab, fara individualitati, in care o echipa precum Otelul Galati a reusit sa puna mana pe jackpotul de 15 milioane de euro si, mai important, sa castige campionatul. Trupa lui Dorinel Munteanu si Marius Stan a dat o lectie "investitorilor" mioritici, de cum se construieste o echipa; nu este prima data cand se intampla asa ceva, pentru ca exista precedentul Urziceni, ceea ce trebuie sa le dea de gandit lui Becali &co.!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu