Meniu

luni, 9 mai 2011

Manchester United-Chelsea 2-1

Meciul care putea decide campioana in Anglia le-a adus fata in fata pe Manchester United si pe Chelsea, albastrii apropindu-se nesperat de locul intai, dupa ce la un moment dat fusesera la 15 puncte de lider. Atat Ferguson, cat si Ancelotti au folosit deja obisnuitele formule din acest final de sezon; 4-4-2, cu van der Saar- Fabio, Ferdinand, Vidic, O'Shea- Valencia, Carrick, Giggs, Park- Rooney, Hernandez, la gazde, si 4-3-3, cu Cech- Ivanovic, Luiz, Cole- Essien, Mikel, Lampard- Kalou, Drogba, Malouda, la oaspeti.

Desfasurarea meciului
 
Dupa cum vedem, ambii antrenori au folosit cate un jucator surpriza, in persoanele lui O'Shea, in locul lui Evra, si Kalou, in locul lui Torres sau Anelka, dar acest lucru nu a schimbat jocul celor doua echipe. Manchester United a dominat, mai ales in prima repriza, cand a marcat in secunda 36 si in minutul 24, prin Hernandez, respectiv Giggs, ca pana la pauza sa tina de rezultat, dar si de minge, pentru ca, dupa cum spune o veche vorba, in fotbal cea mai buna aparare este atacul.
Repriza a doua a adus schimbari. La pauza, Ferguson l-a inlocuit pe O'Shea cu Evans, probabil nemultumit de evolutia irlandezului, iar Ancelotti la schimbat pe David Luiz, care a gresit la primul gol, in plus avand si o evolutie sub asteptari, cu Alex si pe Mikel cu Ramires, pentru a da mai multa dinamica jocului, lucru obtinut, dar doar pe jumatate, pentru ca Chelsea a reusit sa marcheze golul de onoare si nimic mai mult, prin Lampard (68'),  venit neasteptat si, intr-o buna masura, nemeritat.

In rest, nu au fost mari faze de poarta sau faulturi dure, dar trebuie sa remarcam faptul ca Manchester United, fara sa aiba o echipa cu nume atat de grele precum are Chelsea, arata o pofta de joc incredibila si o siguranta, atat in aparare, cat si in atac, de speriat, la nivelul Barcelonei, dar cu un alt stil. In plus, Ferguson a reusit sa implementeze o specificitate formatiei sale, atat rezervelor, cat si titularilor.

Dupa cum spuneam intr-un articol precedent, diavolii rosii merita acest titlu, nu datorita spectaculozitatii echipei, ci datorita rigorii si oranduielii de care a dat dovada pe intreg parcursul sezonului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu