Meniu

duminică, 15 mai 2011

Universitatea Cluj-FC Rapid 1-2

In cadrul etapei a 33-a din Liga 1, s-a disputat partida dintre Universitatea Cluj si Rapid. Numeroasele absente, fie din cauza unor suspendari sau accidentari, i-a facut pe cei doi tehnicieni sa introduca urmatoarele garnituri: Matache- Ungurusan, Buhus, Munteanu, Bazzi- Nasser- Cojocnean, Pacurar, Cristea, V. Gheorghe, Mendy, repsectiv Coman- Vidanov, M. Antonio, Glauber, Ezequias- Lazar- Roman, Grigore, Frunza, Bozovic- Herea.

Desfasurarea meciului

Dupa cum vedem la niciuna dintre formatii nu s-a inceput cu atacant, ci s-a mers pe multi mijlocasi cu veleitati ofensive, care sa alterneze acolo in fata. Astfel, la Rapid au urcat in atac Herea, Frunza, Grigore sau Roman, iar la Universitatea, Cristea, Cojocnean, Pacurar sau surprinzatorul fundas stanga, reprofilat in mijlocas, Mendy.

Prin urmare, partida a inceput cu un joc de pase la ambele echipe, in asteptarea unei eventuale greseli, care a venit, in minutul 25, dupa eroarea defensivei clujene, caruia ia fost dejucat pasul la offside, de catre Herea, care, singrul cu Matache, a reusit o scarita de efect. In continuare, acelasi joc de pase, a adus, pe rand, ambele echipe in pozitii bune de finalizare, iar in urma unei asemenea ocazii, cuplul Frunza-Herea a declansat un contraatac scoala, primul dubland avantajul.

La pauza Ionut Badea a mutat ofensiv, prin introducerea lui Tony si Voican, in locul lui Gheorghe si Bazzi. Noua asezare a gazdelor a fost 4-4-2 clasic, cu Cojocnean, Nasser, Pacurar, Nasser, Cristea, mijlocasi, si cei doi noi intrati in atac, iar intentiile studentiilor de a reveni in joc le-au aratat din primele minute, doar ratarile monumentale facand scorul sa ramana acelasi. Asta nu pentru mult timp insa, caci Daci Coman l-a faultat in careu pe Cojocnean, iar Pacurar a transformat frumos, la vinclu (67'). Zece minute mai tarziu sutul violent a Printului a lovit bara, faza la care Coman s-a si accidentat, Straton luandu-i locul intre buturi. Dupa aceasta avalansa de ocazii, Rapid a reactionat bine, reusind sa tina de minge si sa arate ca este echipa mai experimentata. 

Daca pana in minutul 65 nu s-a aratat niciun avertisment, incepand cu faultul in careu a lui Dani Coman, arbitrul Tudor a scos de noua ori cartonasul galben (sapte pentru Rapid), lucru care arata intensitatea cu care s-a jucat finalul de partida. Putem spune ca Universitatea a incercat sa fie o echipa compacta, dar lentoarea fundasilor centrali a costat-o la ambele goluri primite; cu toate ca a pierdut, nu a fost echipa mai slaba, dar plusul de experienta al oaspetilor s-a vazut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu