Meniu

joi, 19 mai 2011

FC Porto-Braga 1-0

In cadrul finalei Europa League, Porto a intalnit conationala Braga, pe Aviva Stadium, din Dublin. Andre Villas-Boas a folosit formula obisnuita pentru echipa sa, anume 4-3-3, cu Helton- Sapunaru, Rolando, Otamendi, Pereira- Fernando, Moutinho, Guarin- Hulk, Varela, Falcao. Domingos Paciência a utilizat o asezare asemanatoare, cu Artur- Garcia, Rodrigues, Paulao, Silvio- Vandinho, Custodio, H. Viana- Alan, Paulo Cesar, Lima.

Desfasurarea meciului

Porto a fost echipa care a pus stapanire pe meci, inca din start, pe cand Braga s-a multumit sa se apere cu sapte jucatori si sa se dubleze totimpul, lasandu-i doar pe Alan, Lima si Cesar mai in fata, pentru eventuale contraatacuri rapide. Asadar, echipa lui Paciência nu a contat in atac, dar, ca pe intreg parcursul in aceasta competitie, a fost foare exacta in apare, cel putin pana in minutul 44, cand Rodrigues a facut o grava eroare, Guarin a interceptat si i-a centrat lui Falcao, care a lovit mingea perfect, cu capul, trimitand-o in vinclu. In afara faptului ca Hugo Viana si Silvio au luat cate un galben, nimic special nu s-a mai intamplat in priam parte. In schimb, in a doua, Braga a iesit la joc, fiind nevoita mai mult de rezultat. Paciência a depistat ce nu a mers la echipa sa si a mutat. Rodrigues, cel care gresise la gol, a fost inlocuit de Kaka, iar Hugo Viana, care a aratat o prea mare nervozitate, i-a lasat locul lui Mossoro, acesta din urma avand o mare sansa de gol, singur cu Helton, in chiar prima faza a reprizei secunde. In continuare, Braga a reusit sa creeze presiune la poarta adversa, dar nu a izbutit sa si marcheze. Meyong i-a luat locul lui Lima, la alb-rosii, iar Belluschi si James Rodrigues i-au inlocuit pe Guarin si Varela, schimbari post pe post, care nu au adus nimic nou, meciul terminandu-se 1-0 pentru Porto, care, astfel, mai castiga un trofeu european, dupa nici 7 ani, cand Mourinho a reusit dubla Cupa UEFA, Liga Campionilor.

Diferenta de valoare dintre cele doua echipe a fost si este prea mare, doar jocul slab facut de Porto, care a parut mult mai tematoare ca alte dati, a dus la un meci atat de echilibrat; echipa lui Villas-Boas a aratat ca nu stie verticaliza si ca se pierde in driblinguri si pase fanteziste, lucru care, daca il faci in Chamions League, nu esti iertat. Prin urmare, ei trebuie sa-si imbunatateasca procentajul atacuri/goluri, care nu este unul prea ridicat. De cealalta parte, Braga a avut o misiune aproape imposibila, in fata unor fotbalisti mult mai bine cotati, dar, cu toate acestea, nu s-a predat si doar o greseala personala a facut sa primeasca gol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu