Meniu

joi, 2 iunie 2011

Ultima şansă.

Mâine ne vom juca ultima şansă de a ajunge la EURO 2012 şi unde, dacă nu pe Giuleşti, una dintre puţinele arene din ţară pline meci de meci şi cu spectatori demni de laudă. Nu degeabă fanii giuleşteni numesc clubul şi tot ce îl înconjoară farmecul vieţii, pentru că, în ciuda unor perioade grele, Rapid a fost mereu un club cu simpatizanţi numeroşi şi fanatici.

În altă ordine de idei, însă, să vedem cum poate arăta posibilul prim 11 şi de ce suntem îndreptăţiţi să sperăm la o victorie, singurul rezultat care ne mai ţine în lupta pentru calificare, sau, dimpotrivă, ce ne face să fim sceptici în privinţa unui succes contra bosniacilor.

Se pare că Lucescu jr. va folosi un sistem 4-4-2, cu Pantilimon- Săpunaru, Tamaş, Papp (Gardoş), Raţ- Torje, Mureşan, Bourceanu, Sânmărtean (Tănase)- Mutu, Marica, iar din câte ne dăm seama mai nimic nu se schimbă în abordarea tactică a meciului, pentru că, din nou, ambii mijlocaşi centrali au valenţe pur defensive. Asta va duce la o distanţă foarte mare între atac şi mijloc, din cauza faptului că Mureşan şi Bourceanu sunt doi jucători obişnuiţi şi capabili doar de faza defensivă, fiind foarte greu ca peste noapte să fie utili ca şi conducători de joc. 

Astfel, toată construcţia ofensivă stă pe umerii celor doi mijlocaşi laterali, lucru greu de înţeles din mai multe puncte de vedere. Simplul fapt că doar o victorie ne ţine în viaţă ar trebui să convingă selecţionerul să joace mai ofensiv. Aici aş alege un 4-1-2-1-2, cu Mureşan singurul mijlocaş defensiv, aşa cum joacă şi la CFR, Tănase playmaker, iar Alexe, care pare a fi doar rezervă, introdus pe postul său preferat, de mijlocaş stânga. Astfel, echipa naţională, de la mijloc în sus ar arăta aşa: Mureşan- Alexe, Tănase, Torje- Mutu, Marica. 

Dacă nu ne calificăm, cel puţin să o facem cu stil, să arătăm Europei că nu ne e frică să jucăm, că ştim fotbal şi că îndrăznim pentru că, cu acest joc temător nu vom ajunge NICIODATĂ în elita fotbalului european şi mondial, acolo unde am fost şi unde putem fi, pentru că valori sunt, trebuie doar scoase la lumină!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu