Meniu

marți, 28 decembrie 2010

Arsenal pune tunurile pe albastri.

In cadrul etapei a 19-a din Premier League, Arsenal a primit vizita celor de la Chelsea. Meciul s-a terminat 3-1 pentru gazde si astfel au pus capat seriei lungi de meciuri fara victorie, in fata echipelor din "Big 4". Arsene Wenger i-a trimis pe Fabianski- Sagna, Koscielny, Djourou, Clichy- Walcott, Song, Wilshere, Fabregas, Nasri- Van Persie, intr-o formula 4-5-1. Carlo Ancelotti i-a introdus pe Cech- Ferreira, Ivanovic, Terry, Cole- Mikel, Lampard, Essien- Kalou, Drogba, Malouda, intr-un sistem 4-3-3. 

Desfasurarea meciului

Meciul a inceput lent, cu un joc de tatonare a adversarului. S-a vazut de la inceput ca ambele s-au prezentat cu scopul clar de a nu pierde. Chelsea a jucat, mai tot timpul, cu sapte oameni  in spatele mingii si s-a aparat exact, nelasand spatii (nu degeaba avea cea mai buna aparare cu doar 12 goluri primite in 17 meciuri). Arsenal a optat sa joace doar cu RvP in atac, sustinut de tripleta Walcott, Fabregas, Nasri. De aici a rezutlat o densitate mare la mijlocul terenului, in care mingea s-a pierdut usor, de ambele parti.
Pana spre finalul primei reprize nu s-a intamplat mai nimic. Totusi, in minutul 41, Nasri a intrat in centru, cam la 18 metri de poarta. De aici a incercat un lob de efect (asemanator celui dat de Dica cu Lyon, va mai amintiti?), care l-a intins pe Cech. Aceasta faza anunta intentiile ofensive ale gazdelor, care, trei minute mai tarziu, au deschis scorul, prin Song. Camerunezul a creat densitate in careul advers si, dupa o balbaiala a oaspetilor, a trimis mingea in poarta, din 12 metri.
Mitanul secund a inceput furtunos. Defensiva celor de la Chelsea a gafat cum nu au mai facut-o demult, fapt care le-a permis  tunarilor sa marcheze de doua ori, in doar doua minute (51', 53').
Se parea ca va fi un meci fara istoric, dar golul lui Ivanovic (57') a reaprins sperantele oaspetilor. Ancelotti a simtit momentul prielnic si a mutat ofensiv, dar Wenger a inchis jocul, prin introducerea lui Diaby, in locul lui Walcott. 
Ultima faza a meciului i-a prins pe tunari in atac, in superioritate numerica, fapt care ilustreaza foarte bine dominarea acestora.
Daca in sezoanele trecute Chelsea ar fi mers pana la capat si ar fi egalat sunt sigur ca multi cunoscatori ai fenomenului nu s-ar fi mirat, dar se pare ca acel gol de 3-1 a fost doar un foc de paie. Deocamdata, albastri nu se regasesc si vor mai trebui sa astepte cel putin o etapa pana sa castige un meci.

Relatia Cesc-Samir
Odata cu reintrarea lui Cesc, Nasri are o pozitie mult schimbata, de extrema stanga. Acest lucru, se pare, il impiedica sa joace la potentialul sau maxim. De cate ori a intrat in centru, in acest meci, a creat pericol la poarta lui Cech, lucru pe care Wilshere nu a reusit sa-l faca.
Cu toate ca Arsenal a castigat meciul, sunt de parere ca Wenger greseste cand il pune pe Nasri in banda. In meciuri atat de importante, mai ales, este mult mai indicat un cuplu de mijlocasi centrali experimentati, respectiv Nasri-Fabregas (cu Wilshere rezerva) si Arshavin sau Rosicky in banda. In restul meciurilor Wilshere poate juca din primul minut, pentru ca este un jucator de valoare.
Ce face tehnicianul francez este fenomenal, dand atat de mult credit jucatorilor tineri, dar ca sa ia campionatul va trebui, in derby-uri, sa foloseasca jucatori un pic mai experimentati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu