Meniu

joi, 16 decembrie 2010

A erupt Vezuviul! Napoli-Steaua 1-0

In cadrul etapei a 6-a din Europa League, Steaua s-a deplasat la Napoli pentru a juca "cel mai important meci al anului", dupa spusele oficialilor si specialistilor. Napoletanii au jucat intr-o asezare superofensiva, respectiv 3-4-2-1, cu De Sanctis-in poarta, Campagnaro, Paolo Cannavaro, Aronica- Maggio, Pazienza, Yebda, Vitale- Hamsik, Zuniga- Cavani. Ros-albastrii au abordat meciul intr-o formula foarte prudenta, respectiv 4-1-4-1: Tatarusanu- Bonfim, Martinovici, Geraldo, Latovlevici- Gardos (Bicfalvi 65')- Szekely (Matei 94'), Ricardo, Anghelov (Radut 89'), Surdu- Stancu.

Desfasurarea meciului

Prima repriza s-a jucat sub semnul echilibrului, cu un plus pentru gazde. Surdu, din mijlocas stanga, a urcat mult in centrul atacului, deseori fiind al doilea varf. Cateodata a facut schimb cu Stancu, care a coborat in banda stanga a medianei. Ricardo, pe faza ofensiva, a venit deseori la sustinere, iar Gardos a urcat in locul lui. Prin aceasta schema, asezarea Stelei, pe faza de atac, a fost 4-2-3-1. Echipa din Ghencea a facut mutle faulturi tactice, pentru a intrerupe jocul. Fundasii laterali au urcat bine la invaluire, astfel au creat superioritate numerica. Per total, o prima parte buna, care ne dadea sperante.

Repriza a doua i-a gasit pe stelisti mult in aparare si sufocati parca de efort si de atmosfera facuta de fani. Tensiunea a crescut progresiv, iar in ultimele 20 de minute s-au aratat 5 cartonase galbene si unul rosu. Pressingul ucigator al napoletanilor s-a transformat in gol, in minutul 92. Cavani a reluat cu capul de la coltul scurt, in urma unui corner. Acelasi Cavani si aceleasi minute de prelungire. Unii vor zice ca suntem blestemati, ca am avut ghinion sau ca ne-au furat arbitrii, dar trebuie sa recunoastem ca nu meritam egalul. Am jucat la ciupeala si am fost pedepsiti. Nu numai in acest meci, ci in toate cele sase.
Sigur ca am fi putut sa scoatem acel 0-0 mult sperat, dar n-a fost sa fie. Oricum, ramanem cu un gust amar in urma jocului prestat de Steaua, care pare sa fie o echipa de pluton. Numai sansa i-a tinut in lupta pentru calificare  pana in ultima etapa si daca ar fi sa facem o comparatie, nu cu Steaua din ani 85-90, ci cu Steaua de acum 4-5 ani, ne dam seama ca a scazut mult in joc, in atitudine si in tot ce vreti dumneavoastra. A ajuns ca in axul central sa joace cu 3 jucatori ultradefensivi, anume Ricardo, Anghelov si Gardos, ceea ce arata lipsa de incredere in fortele proprii si chiar lipsa de valoare. Pe langa toate acestea, nu dispune de viteza de joc si nici de tehnica si nu are un lider in teren, cum era Radoi, care sa mentina luciditatea coechipierilor si sa organizeze jocul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu