Meniu

vineri, 17 decembrie 2010

Optimile Champions League.

In urma tragerii la sorti a optimilor Champions League, s-au decis urmatoarele meciuri: Roma vs Shakhtar Donetsk, Milan vs Tottenham Hotspur, Valencia vs Schalke, Inter vs Bayern Munich, Olympique Lyonnais vs Real Madrid, Arsenal vs Barcelona, Olympique Marseille vs Manchester United, Copenhagen vs Chelsea.

La acest acest nivel nu mai putem spune despre vreo echipa ca este slaba sau ca unele meciuri sunt interesante si altele nu. Totusi, Arsenal vs Barcelona (reeditarea finalei din 2006) pare a fi cel mai captivant duel. Asta prin prisma jocului prestat de cele doua formatii, a fotbalistilor formidabili care activeaza la cele doua cluburi, a stilului de joc asemanator,etc.

Anul trecut, cele doua s-au intalnit  in sferturi, castig de cauza avand echipa catalana, scor general 6-3. Sigur ca in final doar rezultatul conteaza, detaliile fiind uitate in timp, dar trebuie spus ca tunarii n-au fost in efectiv complet, pe cand Barcelona era pe val si fara vreun jucator important absent. Van Persie nu a jucat in niciunul din cele doua meciuri, Arshavin s-a accidentat in minutul 27 a primului meci, Fabregas a jucat doar in tur, Gallas s-a accidentat in minutul 45, tot a primului meci. In locul lor au intrat Bendtner, care, sa fim seriosi, nu este de Arsenal, Silvestre (nici el nu este are valoare sa joace pentru tunari), Eboue (jucator bun, dar sub Arshavin) si Denilson (inca nu are experienta pentru a face diferenta intr-un meci atat de important, lucru pe care Cesc l-a facut, in tur). Acest detaliu si bineinteles, altele, poate mai importante (Messi, cu cele 4 goluri in retur, etc.), au dus la calificarea en-fanfare a echipei blaugrana. 

Multi dintre cei care tin cu Barcelona vor spune ca, dand sanse echipei londoneze, nu fac decat o gluma proasta, dar Arsenal chiar are sansa ei. Echipa s-a maturizat, a venit, in sfarsit, un varf autentic de careu (Chamakh) si, chiar daca deocamdata nu face fata echipelor mari, exista premise sa isi imbunatateasca jocul si mentalitatea. Sigur, este clar faptul ca Barcelona pleaca favorita, dar daca la tunarii nu vor lipsi jucatorii cheie, anume Vermaelen, Squillaci, Song, Fabregas, Nasri, Arshavin, Van Persie si Chamakh, se vor prezenta cel putin onorabil, cu siguranta.


Cine se califica? 


Roma vs Shakhtar Donetsk
Milan vs Tottenham Hotspur
Valencia vs Schalke
Inter vs Bayern Munich
Olympique Lyonnais vs Real Madrid
Arsenal vs Barcelona
Olympique Marseille vs Manchester United
Copenhagen vs Chelsea



Echipele ingrosate se califica. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu