Meniu

duminică, 5 decembrie 2010

Arsenal-Fulham 2-1

In cadrul etapei a 16-a din Premier League, Arsenal a primit vizita concetatenilor de la Fulham.
Tunarii au jucat intr-un sistem 4-3-3, cu Fabianski in poarta- Sagna, Squillaci, Koscielny, Clichy (remarcam ca toata apararea este de nationalitate franceza)- Song, Nasri, Wilshere- Arshavin, Rosicky, Chamakh. Oaspetii au inceput intr-o formula defensiva, anume 4-2-3-1, cu Scwarzer intre buturi, Pantsil, Hangeland, Hughes, Briggs- Etuhu, Murphy- Davies, Gera, Dempsey- Kamara.

Desfasurarea meciului

Arsenal si-a impus stilul de joc inca de la inceput si s-a instalat in atac cu toti jucatorii. Nasri a schimbat postul deseori cu Arshavin, pentru a surprinde apararea adversa, iar Wilshere cu Rosicky au facut acelasi lucru pe celalta parte de teren, respeciv partea stanga. Golul a venit in minutul 14, oarecum asteptat. Nasri a inscris dupa ce a primit o pasa de la Arshavin, a driblat cu maiestrie doi fundasi adversi si a sutat sec din 6 metri la vinclul portii. Dupa gol, tunarii nu au mai cautat golul (o mai veche meteahna a lor care s-ar putea sa ii coste inca o data titlul), ci s-a multumit sa aiba un joc de posesie. 
La Fulham, tanarul fundas stanga, Briggs, a fost depasit de prea multe ori de Nasri si Arshavin, asadar Mark Hughes l-a schimbat in minutul 29 cu mai experimentatul Baird. Dupa gol, cvartetul ofensiv al celor de la Fulham (Davies, Gera, Dempsey, si mai ales Kamara) a sunat trezirea. In minutul 30 Kamara l-a invins pe Fabianski cu un sut sec de la 14 metri, dupa o pasa perfecta a lui Dempsey. Dealtfel tot jocul ofensiv al oaspetilor s-a bazat pe capacitatea de efort a lui Kamara, care a cautat spatii, s-a demarcat si s-a batut cu fundasii centrali.

Dupa pauza, Arsenal a revenit in atac, a facut doua schimbari ofensive (Van Persie ia locul lui Rosicky, Walcott ia locul lui Wilshere), care a schimbat asezarea in 4-2-4, cu Song mijlocas defensiv, Nasri playmaker, Walcott-extrema dreapta, Arshavin-extrema stanga si cuplul de atacanti Van Persie, Chamakh. Fulham a cautat sa mentina acest scor, dar Nasri, dupa inca o faza de geniu, in care a driblat tot ce s-a putut, a reusit sa aduca cele 3 puncte gazdelor.

La Fulham este de remarcat capacitatea de efort a lui Kamara si faptul ca Dempsey si Davies (mijlocasii laterali) dubleaza aproape la fiecare faza fundasii laterali.
La Arsenal este de remarcat ca joaca un fotbal total, asemanator celui al Barcelonei, dar rateaza exasperant. Daca ar reusi sa-si imbunatateasca procentajul ocazii-goluri, ar fi una din primele cinci echipe ale Europei, cu sanse reale la castigarea Champions League.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu