Meniu

marți, 14 decembrie 2010

Manchester United-Arsenal 1-0

In etapa a 17-a din Premier League, diavolii au primit vizita tunarilor. Gazdele au jucat intr-un sistem 4-2-3-1, cu Van der Saar in poarta- Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra- Fletcher, Carrick- Nani, Anderson, Park- Rooney. Trupa de pe Emirates a jucat intr-un sistem 4-1-4-1, cu Szczesny in poarta si pentru prima oara titular intr-un meci de Premier League- Sagna, Koscielny, Squillaci, Clichy- Song- Rosicky, Nasri, Wilshere, Arshavin- Chamakh.

Desfasurarea meciului

Partida a inceput cu un plus pentru Manchester, care a impins jocul in jumatatea adversa. Rooney (trebuie sa remarcam ca atacantul joaca intr-o postura inedita pentru acest sezon- cea de varf impins; el a jucat pana acum in spatele lui Berbatov, al doilea atacant, chiar coordonator de joc, cu libertate de miscare) a jucat singur in atac, cu multe mingi lungi primite. Nasri si Park au venit bine la sustinere si s-au si retras in aparare, pe fazele defensive.
Arsenal a jucat anemic, parca coplesita de importanta meciului, dar nici diavolii nu au aratat prea mult in prima repriza. Totusi, au marcat in minutul 41, prin Park. Reusita a venit intamplator, dupa ce un sut deviat (a lui Nani) a ajuns la sud-coreean. Acesta doar a pus capul, pentru a-l loba pe tanarul portar polonez. Oare a fost noroc sau stiina? Sa zicem ca putin din amandoua.

Repriza a doua nu a adus nimic nou in joc. Aceeasi lentoare a fazelor, aceeasi dominare tactica a gazdelor. Wenger a fortat cu Fabregas, van Persie si Walcott, in locul lui Rosicky, Wilshere si Arshavin, dar asta nu a imbunatatit cu nimic jocul ofensiv al oaspetilor. Si chiar pe langa toate aceste fortari ale tunarilor, tot Manchester a fost echipa care putea sa mai inscrie o data, dar Rooney a ratat un penalty in minutul 72 si continua pasa proasta in care a intrat.

Per total, un meci mult sub asteptari, foarte tacticizat, in care duelul antrenorilor a fost net castigat de sir Alex Ferguson. Scotianul a gandit mult mai bine duelul mijlocasilor, duel care a decis meciul. Acesta a urmarit sa incetineze viteza de joc si i-a iesit. Se pare ca Arsenal nu se regaseste cu echipele mari si nu isi poate impune jocul combinativ si in viteza. Oricum, lupta pentru titlu ramane nedecisa pentru ca londonezii, se pare, nu au probleme cu echipele mai mici ale campionatului.

Omul meciului este Park, care, pe langa golul marcat, a fugit enorm, a facut perfect ambele faze. Putem spune ca a facut diferenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu