Meniu

duminică, 12 decembrie 2010

Isi va reveni sau nu Chelsea?

Chelsea-Sunderland 0-3, Birmingham City-Chelsea 1-0, Newcastle United-Chelsea 1-1, Chelsea-Everton 1-1, Tottenham-Chelsea 1-1. Acestea sunt ultimele 5 rezultate ale albastrilor, in campionat. Va vine sau nu sa credeti, aceeasi echipa, care nu mai sperie pe nimeni, spulbera tot in primele cinci etape, cu 21 de goluri marcate si doar unul primit. Adversarii au fost West Bromwich, Wigan Atlhetic, Stoke City, West Ham si Blackpool. Daca stam sa analizam loturile si rezultatele celor doua grupuri de echipe (grupul celor cu care a jucat in startul sezonului si grupul celor cu care a jucat in ultimele etape), observam ca primele sunt mai slab cotate decat ultimele. Oricum, la o echipa ca si Chelsea, acest lucru nu ar trebui sa conteze. Ei abordeaza fiecare meci la victorie, indiferent de adversar, asta pentru ca an de an isi propun sa castige toate trofeele puse in joc. 
Asadar, ma intreb ce ii face sa nu reuseasca o victorie de atatea meciuri? Conteaza absenta lui Lampard atat de mult? Sau poate lipsa de forma a lui Drogba? Au intrat intr-un blocaj psihic din care nu mai pot iesi? Au ghinion? 

Mai degraba, toate cele de mai sus la un loc. Sa ratezi penalty-ul castigator, sa ti se anuleze golul castigator, sa iei bara la tinta, sa ti se accidenteze cei mai buni jucatori. Toate acestea duc la intrarea intr-o pasa proasta din care este foarte greu sa mai iesi. Adversarii prind curaj pentru ca isi dau seama ca nu esti de neinvins, ca ai si tu puncte slabe, ca orice alta echipa. Valoarea unei echipe vine odata cu increderea, vine odata cu rezultatele bune. Nimeni nu se naste cu valoarea de a fi fotbalist (eventual se naste cu talentul pentru fotbal), ci o dobandeste pe parcurs. Cazuri gen Obi Mikel sau Nikola Zigic intaresc acest lucru. Ce, credeti ca daca  ajungeau in Liga 1 ar mai fi fost atat de buni? Sa fim seriosi! Dar sa revenim la Chelsea, despre care zic ca din momentul in care si-au pierdut increderea, s-a dus, intr-o masura mai mica sau mai mare, si valoarea lor, dobandita in timp, prin meciurile castigate. 

Desigur ca aceasta pasa proasta va trece in cele din urma, pentru ca nivelul lor este superior echipelor pe care nu au reusit sa le invinga, dar daca nu se trezesc repede vor iesi din lupta pentru titlu. Aici apare priceperea antrenorului si a staff-ului acestuia, care trebuie sa le redea increderea jucatorilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu