Meniu

duminică, 19 decembrie 2010

Pellissier aduce un punct nesperat pentru Chievo.

In cadrul etapei a 17-a din Serie A, Chievo Verona a remizat acasa, 1-1, cu Batrana doamna.  Gazdele au jucat intr-un sistem 4-3-1-2, cu Sorrentino- Sardo, Mandelli, Cesar, Mantovani- Fernandes, Guana, Marcolini- Constant, Pellissier, Moscardelli. Del Neri a jucat in sistemul lui preferat, 4-4-2: Storari- Sorensen, Bonucci, Chiellini, Grosso- Krasic, Aquilani, Giandonato, Pepe- Iaquinta, Quagliarella.

Desfasurarea meciului

Partida a inceput intr-un ritm foarte lent, in care cele doua echipe mai mult s-au tatonat. Chiar daca Juventus a lasat acasa multi titulari, si-a impus jocul; a incercat mai mult pe extreme, prin Krasic si Pepe. Chievo a jucat cu mingi lungi pe cele doua varfuri si, contrar cursului jocului, a obtinut, in minutul 14, un penalty. Chiellini a intrat neglijent la Moscardelli, iar arbitrul a aratat punctul cu var, dar Marcolini a ratat, sau, mai bine zis, a aparat Storari. Aceasta ratare i-a demoralizat pe veronezi, care au primit un gol superb, marca Quagliarella, in minutul 31. Pana la pauza nu s-a mai intamplat nimic, jocul fiind unul neplacut ochiului.

Repriza a doua a inceput ca si prima si se parea ca vom avea un meci urat, dominat de oaspeti, care au venit decisi sa ia cele trei puncte. Numai ca tanarul Giandonato a luat rosu, in minutul 52, dupa un fault in pozitie de ultim aparator. Chievo s-a trezit la viata si si-a dat seama ca poate mai mult, asa ca a inceput sa preseze, sa caute egalarea. Dupa minutul 60, amandoi antrenorii au schimbat- Del Neri a mutat defensiv, pe cand Pioli a mutat ofensiv. Cu toate acestea, tot Juventus a fost cea care putea sa-si majoreze diferenta, numai ca a ratat incredibil. Aceste ocazii s-au razbunat in minutele de prelungire, cand Pellissier a egalat cu un sut la coltul lung. Atacantul nu este la prima realizare de acest fel. Acum 2 ani, a scos un 3-3 de unul singur, tot impotriva lui Juventus, dupa ce a marcat un hattrick incredibil, cu golul egalizator venit de asemenea in minutele de prelungire. Apropo, acest jucator de 31 de ani, si-a inceput cariera la rivala de moarte a Batranei doamne, echipa Torino FC.

Daca atunci cand au fost 11 contra 11 pe teren, Juventus a impus ritmul si a jucat asezat, fara sa se complice, dupa eliminarea lui Giandonato s-a jucat pe contre, cu ocazii mari de ambele parti. Putem spune ca din cauza tanarului mijlocas juventin echipa a pierdut doua puncte foarte importante in lupta pentru titlu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu