Meniu

joi, 9 decembrie 2010

Arsenal-Partizan Belgrad 3-1

In grupa H, tunarii au invins formatia sarba dupa un meci foarte disputat, dar condus tactic de gazde.
Arsenal a jucat intr-un sistem 4-4-2, adaptat la jucatorii din teren. Astfel, Chamakh a fost varf de lance, Van Persie un pic in spatele lui, iar Arshavin si Nasri mijlocasi laterali, pe stanga, respectiv dreapta. Fabianski- intre buturi-Sagna, Squillaci, Koscielny, Gibbs- in linia de fund, iar Song cu Denilson- mijlocasi defensivi.
Belgradenii au abordat meciul defensiv, cu o asezare 4-2-3-1: Stojkovic- Savic, Jovanovic, Krstajic, Laveski- Petrovic, Medo- Babovic, Moreira, Ilic- Cleo.

Desfasurarea meciului

Gazdele au inceput meciul asezat, dand senzatia ca nu se grabesc sa inscrie. De remarcat este ca cei doi fundasi de banda au invaluit aproape la fiecare faza. Prin aceste urcari au creat superioritate numerica. Pe langa acest fapt, s-a vazut miscarea continua a lui Nasri, Arshavin si Van Persie, care nu au jucat intr-un punct fix. Ei au preferat sa caute spatii dea-latul zonei din spatele lui Chamakh.

Partizan a jucat mai mult in defensiva. A mizat pe contraatac si l-a pastrat doar pe Cleo in atac, in fazele in care s-a aparat. Mijlocasii defensivi au fost deseori folositi ca stoperi, pentru a contracara jocul sus al adversarilor. 

Chiar daca scorul indica dominarea tunarilor, meciul nu a fost deloc simplu. In prima repriza au jucat lent si doar la rezultat (1-0 la pauza, gol Van Persie din penalty), lucru care putea sa ii coste calificarea. Egalarea a venit, oarecum surprinzator, in minutul 52 (Cleo). Wenger a mutat decisiv in minutul 67 (Walcott in locul lui Arshavin), pentru ca sapte minute mai tarziu noul-intrat a marcat, dupa a doua greseala a lui Jovanovic (acesta facuse si penalty-ul din prima repriza). Nasri continua seria supergolurilor (minutul 77) si inchide tabela la 3-1. 

Omul meciului este inca o data Samir Nasri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu