Meniu

marți, 29 noiembrie 2011

Napoli-Juventus 3-3

Partida care nu s-a mai jucat în etapa a 11-a din Serie A, din cauza inundaţiilor, a avut loc seara aceasta. Juventus venea la Napoli, cu scopul clar de a-şi mneţine seria de meciuri fără înfrângere. Walter Mazzari a început cu De Sanctis- Campagnaro, Cannavaro, Aronica- Maggio, Gargano, Inler, Zuniga- Hamsik, Lavezzi, Pandev, într-un 3-4-3 din care lipsea Cavani, accidentat la sfârşitul săptămânii precedente. Antonio Conte a revenit la sistemul 4-2-4, cu Buffon- Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Chiellini- Pirlo, Vidal- Estigarribia, Pepe, Matri, Vucinic, asta şi din cauta faptului că Marchisio a lipsit, fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

Lui Conte i-a trecut glonţul pe la ureche, dar echipa sa a revenit în joc şi continuă neînvinsă în Serie A.



Desfăşurarea meciului

Juventus a intrat mai bine în meci şi a dominat tactic, prin jocul bun de pase de la mijlocul terenului, dar nimic mai mult. Minutul 14 a adus un penalty pentru gazde, după un atac neglijent a lui Pirlo la Lavezzi. Hamsik a transformat sigur, dar arbitrul l-a pus să reexecute şi a ratat. Meciul s-a aprins, iar Pandev a primit galben, pentru simulare, apoi Maggio, pentru un fault dur. Bianconeri au revenit în meci, după această sperietură, şi au reînceput să practice acelaşi joc de pase, dar tot Napoli a fost mai periculoasă şi a marcat, prin Hamsik, care a introdus mingea în poartă dintr-un metru, cu capul. Oaspeţii nu s-au dezmeticit, iar gazdele au atacat în valuri, dar n-au reuşit golul doi, ca apoi meciul să se aşeze. Juventus a avut câteva tentative de atac, dar s-a ales doar cu două avertismente (Matri, Bonucci), şi tot napoletanii au marcat, la încă o greşeală, copilărească, a alb-negrilor, prin Pandev (39'). Tensiunea a crescut şi mai tare, dovadă că Lichtsteiner şi Hamsik au avut o dispută de pe urma căreia au luat galben, ajungându-se la 6 avertismente.

Partea a doua a început fulminant, Matri a marcat (48'), iar Juventus revenea în joc în stil de mare echipă. Trei minute mai târziu bianconeri au avut gol anulat corect, pe motiv de offside, la şutul aceluiaşi Matri, iar meciul părea din ce în ce mai aprins. Napoletanii nu s-au retras în apărare, ci au continuat să ţină oameni în ofensivă, pentru a nu-şi lăsa adversarii să se urce peste ei. Încă o dată meciul s-a răcit, albaştrii apărându-se foarte bine, iar Juventus revenind la lipsa de idei din prima repriză. Şi încă o dată Napoli a marcat, la o fază care nu anunţa nimic, prin Pandev (69'). Juventus însă nu s-a lăsat şi a marcat, prin Estigarribia (72'), iar meciul nu era tranşat. După încă câteva ratări monumentale, Juventus a egalat, meritat sau nu, prin Pepe, după o acţiune personală, începută de la mijlocul terenului (80'). Până la final niciuna dintre echipe nu a mai forţat, asta şi din frica de a nu pierde, iar meciul s-a terminat la egalitate.

Două reprize total opuse, un meci fantastic şi un Juventus care arată caracter şi forţă de a reveni, sunt câteva din elementele care reies din acest meci, pe care niciuna dintre echipe nu merita să-l piardă.

duminică, 27 noiembrie 2011

Universitatea Cluj-Oţelul Galaţi 1-1

Etapa a 15-a din Liga a adus meicul dintre Universitatea Cluj şi Oţelul, două echipe ce şi-au propus clasarea pe o poziţie de cupe europene, chiar dacă nu joacă de primele locuri. Ionuţ Badea a început încă o dată cu sistemul 4-3-3, cu Matache- Unguruşan, Szukala, Pele, Grecu- Păcurar, Boştină, Marinescu- Machado, Tony, Cristea. Dorinel Munteanu a folosit un 4-2-3-1, cu jucători exlusiv români. Brăneţ- Rîpă, Sîrghi, Sg. Costin, Sălăgeanu- I. Filip, Giurgiu- I. Neagu, Iorga S. Ilie- Paraschiv au fost titularii.

Desfăşurarea meciului

După cum vedem, Galaţiul a jucat fără un număr 9 veritabil, ci a introdus mai mulţi mijlocaşi ofensivi, care să preia acest post, rând pe rând. Pe faza defensivă s-a apărat cu toţi jucătorii, iar pe faza ofensivă a folosit patru atacanţi, doi în centru şi câte unul pe benzi, într-un sistem 4-2-4. Universitatea a avut acelaşi joc cu multe pase înapoi, chiar dacă a încercat mai multe verticalizări decât în alte meciuri. Partida a început cu gazdele la cârma jocului, care au atacat mult pe benzi, dar cei doi fundaşi laterali nu au reuşit să centreze bine în careu. Oaspeţii, la prima fază mai periculoasă a lor, au primit penalty, după ce Păcurar l-a agăştat pe Paraschiv. Iorga a executat perfect şi şi-a dus formaţia în avantaj (14'). Clujenii au replicat imediat, la o fază fixă, dar Pele a ratat de puţin. Apoi meciul s-a răcit, datorită accidentării lui Sălăgeanu, care a stat în două rânduri pe jos până să fie schimbat. Antal a intrat în locul lui, în minutul 33, ca la nici un minut Pena să-l schimbe pe Paraschiv. Munteanu a făcut această schimbare pentru că a simţit că trebuie să ţină un atacant în faţă, pentru a se implica la posibile contraatacuri. Gazdele au continuat să atace, fiind impulsionate de publicul minunat, care a cântat încontinuu, dar Pele a mai ratat o dată. Prima parte s-a terminat cu avantaj pentru Oţelul, care a jucat pragmatic.
Repriza a doua a continuat la fel, cu o echipă care a atacat şi cu o alta care a făcut anti-joc. Ionuţ Badea a întârziat să mute ofensiv, dar a făcut-o, în cele din urmă, când mai era un sfert de oră până la fluierul final. Grozav şi Morar i-au înlocuit pe Păcurar şi Machado, iar Szukala a fost trimis pe post de atacant, sistemul schimbându-se în 3-5-2, cu Tony şi Szukala în atac, Morar pe stânga, Grozav pe dreapta, ajutaţi de Cristea, care a fost retras mijlocaş central, Boştină şi Marinescu. Aceste mutări au dat roade, iar Tony a marcat, în chiar ultimul minut, după o bâlbâială în care a oaspeţilor. Meciul s-a terminat 1-1, iar Oţelul scoate un punct pe un teren dificil.

Universitatea a fost echipa mai bună, dar nu a părut destul de motivată, pe când Oţelul a ştiut să se apere şi a fost foarte aproape de victorie, chiar dacă nu a atacat mai deloc, ci s-a mulţumit să se apere pe două linii şi să-l ţină doar pe Pena în atac, la fie ce-o fi.
Tony a adus un punct meritat echipei sale.