Meniu

joi, 17 februarie 2011

Arsenal-Barcelona 2-1

In cadrul optimilor UEFA Champions League, Arsenal a primit vizita Barcelonei. Amandoi tehnicienii au aliniat cel mai bun 11 posibil, Wenger in sistemul deja clasic, pentru acest sezon, 4-2-3-1, iar Guardiola 4-3-3. 

Cele doua reprize au fost diametral opuse. Prima a apartinut echipei blaugrana, iar a doua tunarilor. Presiunea extraordinara a plutit in aer pe tot parcursul meciului, dar mai ales pana la golul lui Villa (26'), care a primit o pasa de geniu de la Messi si l-a executat pe Szczesny, cu o minge plasata printre picioarele polonezului. Primirea golului i-a facut pe londonezi sa fie si mai prevazatori, chiar daca nu putem spune ca au jucat la rezultat. Totusi, instinctul de conservare i-a determinat sa se apere pana la pauza. 

Se parea ca Wenger a pierdut controlul meciului, dar, prin introducerea lui Arshavin si Bendtner in locul lui Song si Walcott (69', 76'), londonezii au prins curaj. Intai van Persie l-a executat pe Valdes la coltul scurt, in urma unei grave greseli de portar, ca apoi Arshavin, dupa faza construita pe filiera Cesc-Samir, sa stabileasca deznodamantul.

Scorul final de 2-1 era, la pauza, un rezultat inimaginabil si pentru cel mai optimist tunar. Elevii lui Arsene Wenger au fost, insa, rasplatiti pentru faptul ca au jucat deschis, in totala opozitie cu ce a facut Interul sezonul trecut. Cu riscul de a fi umiliti de temuta echipa catalana, care, sa nu uitam, a supus marele Real, cu 5-0, nu s-au abatut de la calea lor, ci au jucat cum stiu ei mai bine: la firul ierbii si foarte vertical spre poarta adversa.

Dupa tragerea la sorti nimeni nu dadea sanse acestei minunate echipe de pe Emirates, si poate nici acum nu este luata in serios, dar astazi s-a vazut ca Barcelona poate fi batuta chiar cu armele ei!

Un comentariu:

  1. Nu ascund ca o mare parte din mine este gunners! In seara aia am dormit super happy, dar chiar daca la meciul de pe Emirates am fost foarte optimist, trebuie sa recunosc ca pe Camp Nou lucrurile vor sta putin diferit. Imi este frica sa ma gandesc la ce se poate intampla! Dar sti cum se zice, speranta moare ultima iar eu sper ca Arsenal sa castige. Sper! "C'mon you gunners!", spune suporterul din mine.:)

    RăspundețiȘtergere