Meniu

vineri, 5 noiembrie 2010

Victoria modulului clasic.

Aseara, dupa 26 de meciuri fara victorie in cupele europene, Steaua i-a invins pe cei de la Utrecht cu scorul de 3-1. Lacatus a folosit pentru prima oara in acest sezon un 4-4-2 clasic. Stancu a fost eroul, insa cheia meciului a oferit-o Nicolita.

Steaua a inceput meciul cu Tatarusanu in poarta, Martinovic, Gardos, Geraldo si Latovlevici pe linia de fund, Nicolita, Ricardo, Apostol si Tanase in linia mediana si cuplul ofensiv format din Stancu-Surdu.

Defensiva: a facut un meci bun, cu mici derapaje in fata lui Mertens, in special. Desi a inceput prost, Martinovic si-a revenit mai ales datorita dublajului care a inceput sa functioneze in zona sa.
Mijlocul: in centru a facut un meci bun, pe faza defensiva, dar pe faza ofensiva a fost inexistent;, In afara unor  pase lungi si a unor suturi (2 la numar, niciunul cadrat), axul median s-a multumit cu rolul de  moara a atacurilor adverse. Depasiti adeseori tehnic, cei doi inchizatori au incercat doar sa minimizeze impactul posesiei olandeze. Flancul drept a avut un rol decisiv in obtinerea rezultatului, speculand cu succes spatiile libere din flancul stang al lui Utrecht. Probabil mustruluit pentru greselile din meciurile anterioare, Latovlevic s-a abtinut sa urce la fel de frecvent, motiv pentru care Tanase a fost lasat sa rezolve singur faza de atac.Prinzand si o zi proasta, Tanase a fost marginalizat si a reusit destul de putine actiuni utile.
Atacul: mediocru- Surdu s-a agitat mult, dar se observa limitele de exprimare din jocul sau; de cealalta parte, sclipirile lui Bogdan Stancu, care a ramas destul de mult dator in prima repriza, au rezolvat meciul. Desi au marcat de trei ori, se poate spune ca stelistii au avut noroc la toate cele trei goluri, in care hazardul a avut o contributie decisiva.

De ce s-a folosit 4-4-2?
-pentru ca nu a existat niciun varf impins cu drept de joc pentru acest meci, asadar sistemul  a trebuit schimbat . Lacatus s-a bizuit mult pe intuitia lui Stancu si pe capacitatea de efort al lui Surdu.
-Steaua a abordat meciul cu un stil combinativ, nu cu mingi lungi pe pivot. Mai aproape de traditia "vitezistilor" din anii '80, acest joc a surprins adesea defensiva batava, lasata sa se descurce in numeroase situatii de unu la unu. Aici, superioritatea tehnica a romanilor a basculat rezultatul in favoarea romanilor.
-in special pentru ca trebuia sa castige acest meci, deci sa joace ofensiv. Cu doi oameni  rapizi infipti intre fundasii centrali greoi ai olandezilor, Lacatus a mizat pe jocul rapid de pase si pe rasturnarile de situatie venite de pe flancuri. A rezultat un joc desfasurat preponderent pe benzi, cu multe faze fixe si un numar impresionant de cornere (spre deosebire de meciul Stelei de la Bistrita, unde in toata repriza a doua, Steaua nu a avut niciun corner).

Unde s-a castigat meciul?
Pe banda dreapta, unde Nicolita s-a inteles bine cu Martinovic. Urcat des in atac, fundasul sarb a speculat spatiul gol din spatele mijlocasului stanga olandez, Mertens, inferior fizic si preocupat mai ales de faza de atac. Lasat singur intre cei doi si preocupat sa-l blocheze pe Nicolita, acesta lipit fiind de tusa, Nesu a creat un gol intre el si fundasul central stanga olandez, pe unde au patruns varfurile steliste. Exact din acel loc a expediat in secunda 20 Surdu primul sut la poarta si tot de acolo a centrat Nicolita la golul 3.


14-Martinovic
16-Nicolita
21-Ricardo
3-Nesu
11-Mertens
Stancu- omul meciului
Inca o data "Motanul" a castigat meciul aproape de unul singur.

Plusuri: Gardos (meci bun fara greseli mari), Nicolita (a alergat mult, a facut ambele faze si a centrat la golul 3), Stancu (comentariile sunt de prisos). In general, Steaua a aratat o imensa disponibilitate de efort. mai mult, a reusit sa pastreze rezultatul pozitiv pana la finalul meciului, lucru altfel ratat si la Liverpool, si cu Napoli.
Minusuri: Apostol (meci slab facut de mijlocasul venit de la Unirea), Tanase (chiar daca a avut un assist la golul 2, nu a aratat mai nimic). Desi dornica de victorie, Steaua nu a aratat ca o echipa cu un stil coerent, care merge pe drumul ei. E o victorie importanta, dar ea nu garanteaza ca in Ghencea s-a nascut o idee clara de joc.


In grupa Stelei, Liverpool este aproape calificata, iar lupta pentru locul 2 se da intre Napoli si Steaua. Echipa din capitala s-ar putea califica si cu 2 egaluri.

Iluziile continua in Ghencea, dupa inca un meci mediocru, salvat de Stancu si Tatarusanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu