Meniu

duminică, 14 noiembrie 2010

Debut greoi

In cadrul etapei a 15-a a Ligii 1, s-a disputat meciul U Cluj-Pandurii, incheiat 1-1, in care Niculescu a debutat ca antrenor principal.
Universitatea a inceput partida intr-un sistem 4-2-3-1, cu Hutan in poarta si Ungurusan, Szilagyi, Cvirik, Izvoranu- Reinaldo, Bostina, Delgado, Gheorghe, Pit- Lemnaru. Echipa oaspete i-a aliniat, intr-un sistem 4-1-4-1, pe Mingote in poarta si Grecu, Chiriches, Maksumic, Matei - Pintili - Vranjes, Orac, Voiculet, Bacila- Stromajer in teren.

Desfasurarea meciului

Pandurii au inceput meciul in forta cu mingi lungi pe Stromajer, pus varf impins, si diagonale pe cele doua extreme (Vranjes si Bacila). Tactica aceasta a dat roade si echipa vizitatoare a marcat in minutul 7. Stromajer a preluat in careu, s-a intors si a sutat cu sete in vinclu, fara nicio sansa pentru Hutan.
Universitatea a incercat mai mult pe benzi. Lucrul acesta a fost speculat de echipa gorjeana, mai ales pe partea stanga a atacului lor, unde Delgado a fost surprins de multe ori in fata mingii, pe faza de aparare; distanta dintre el si Ungurusan fiind prea mare, s-a creat un spatiu exploatat cu succes de Vranjes si Stromajer.
In repriza I niciuna dintre echipa nu si-a asumat riscuri. Au stat la cutie si au practicat un joc de asteptare, cu un plus pentru Pandurii, care s-a si materializat pe tabela.

Niculescu a schimbat la pauza. L-a bagat pe Noe Acosta in locul lui Gheorghe si din 4-2-3-1 a facut 4-1-3-1-1. Reinaldo a ramas singurul mijlocas defensiv, la mijloc au jucat Acosta, Bostina si Delgado si in spatele varfului impins, Lemnaru, a fost Pit. Acesta ar fi trebuit sa aiba un rol de volante, dar nu a reusit pentru ca pare sa fie in urma cu pregatirea fizica si nici nu dispune de bagajul tehnic necesar postului. 
Pandurii au preferat sa se apere si sa iasa pe contraatac. 
In minutul 66 a intrat Buhus in locul lui Delgado. Acesta a jucat fundas dreapta, iar Ungurusan a fost urcat mijlocas dreapta. A fost o schimbare inspirata pentra ca doua minute mai tarziu Ungurusan a intrat in centru cu mingea si i-a pasat lui Bostina, care a inscris din 8 metri. 
In minutul 73 Grigoras muta si el. Dubla schimbare in care au iesit Maksumic si Vranjes, au intrat Nistor si Nasser. Inlocuirile au ajutat la revigorarea Pandurilor, care au urcat mai mult in atac si au obtinut un penalty, dat usor de arbitrul Istvan Kovacs. Hutan a aparat, spre bucuria suporterilor universitari, care au cantat si si-au incurajat echipa tot meciul.
Dupa ratarea penalty-ului, Pandurii au presat, iar U a jucat cu mingi lungi pe Lemnaru. Acesta a fost surprins de foarte multe ori in offside, deoarece nu s-a retras la timp in linie cu fundasii centrali.
In minutul 86 a intrat Voican in locul lui Pit, iar in minutul 92 a intrat Cardoso in locul lui Bacila. Ambele schimbari au fost post pe post.

A fost un meci in care s-a jucat greoi, cu un plus pentru Pandurii, care manifesta coeziunea unui grup ce joaca de mult timp impreuna. Rezultatul este echitabil pentru ca niciuna dintre echipe nu a jucat intr-atat de bine incat sa putem spune ca merita victoria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu