Meniu

duminică, 28 noiembrie 2010

Dinamo- Fc Timisoara 0-0

In cadrul etapei a 17-a din Liga 1, s-a disputat meciul Dinamo-Timisoara. 
"Cainii" au inceput meciul cu o asezare 4-4-2, cu Dolha- Rubio, Grigore, Moti, Diabate- Torje, Kone, Munteanu, Alexe- Danciulescu si L. Ganea. Banatenii au folosit acelasi 4-4-2, cu Pantilimon- Luchin, Cisovsky, Burca, Sepsi- Helder, Alexa, Tames, Zicu- Goga si Nikolic.

Desfasurarea meciului

Partida a inceput cu un joc de tatonare, de ambele parti, cu multe pase inapoi si cu aglomerarea zonei unde se afla mingea. Au fost destule intrari dure, la limita regulamentului, dar arbitrul Robert Dumitru a preferat sa arbitreze liber, fara sa intervina prea mult cu cartonase.
Dinamo a incercat sa speculeze pe benzi, de unde Alexe si Torje au avut multe centrari, majoritatea de slaba calitate. Timisoara a jucat cu mingi lungi pe inaltul Nikolic, care a deviat la coechipieri. 
Ambele echipe, pe faza de aparare, au jucat 4-1-3-2, cu Kone, respectiv Alexa pe post de libero in fata apararii, cu scopul de a recupera mingi. Pe faza ofensiva, gazdele au variat zona in care au atacat, pe cand oaspetii au atacat preponderent pe partea stanga, unde Goga si Zicu au incercat mult, dar au reusit putin.
Repriza I s-a terminat sub semnul echilibrului, cu un joc aproape perfect al celor 2 mijlocasi defensivi, Kone si Alexa, care au recuperat foarte bine baloanele.
Mitanul secund s-a desfasurat la fel, cu Dinamo in atac mai mult, dar fara orizont, si cu Timisoara preferand sa faca un joc de asteptare, mizand pe o eventuala greseala a adversarului, care nu a mai venit. 
Dupa minutul 55 ambele echipe au facut cate 3 schimbari, dar jocul nu s-a schimbat: in minutul 57, Axente in locul lui Nikolic, in 58 M. Niculae in locul lui L. Ganea, in 65 Ad. Cristea in locul lui Danciulescu (din 4-4-2 s-a schimbat in 4-1-4-1), in 67 Bourceanu in locul lui Tames (mutare defensiva), in 72 Paun in locul lui Torje, iar in 76 Patras in locul lui Goga.
Singura mutare care ar fi putut schimba soarta meciului a fost intrarea lui Adrian Cristea, dar mijlocasul nu a intrat bine in meci, a pierdut multe mingi si a gresit majoritatea paselor.
Impresia lasata de cele 2 echipe a fost ca au abordat meciul mai mult sa nu piarda, asteptand o eventuala greseala care, dupa cum am precizat mai sus, nu a mai venit. La Timisoara este de inteles aceasta abordare, dar Dinamo ar fi trebuit sa vrea mai mult, pentru ca juca acasa si avea mare nevoie de puncte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu