Meniu

luni, 8 noiembrie 2010

Rapid-Steaua 0-0

In cadrul etapei a 14-a din Liga 1, s-a disputat meciul Rapid-Steaua, pe stadionul Giulesti.
Rapidul a inceput meciul intr-un sistem 4-4-1-1 cu Bornescu revenit intre buturi (dupa o usoara accidentare a lui Dani Coman), C. Costa, M. Constantin, M. Antonio, Bozovic pe linia de fund, Roman, Lazar, Grigore, Frunza la mijloc, Spadacio (pe postul pe care s-a consacrat la formatia de sub podul Grant acum 2 sezoane, cand a devenit si golgheterul echipei)  in spatele varfului impins- Cassio. 
Steaua i-a aliniat pe Tatarusanu in poarta, Martinovic, Gardos, Geraldo, Latovlevici in spate, Ricardo, Bicfalvi, Szekely, Tanase la mijloc si Stancu in spatele lui Surdu, revenindu-se la obisnuitul sistem 4-2-3-1.

Atmosfera a fost una linistita, pentru un derby. Doar suporterii rapidului s-au auzit, care au venit in numar mare la stadion.

Desfasurarea meciului

Cele 2 reprize au fost total diferite, de aceea le voi analiza separat:

Repriza I
Sumudica a mizat pe mingi lungi pe Cassio (rol de pivot) si devieri ale acestuia la coechipieri si a incercat sa surprinda prin urcarile mijlocasilor laterali si intrarea lor in centru. Insa finalizarile au lipsit (doar 2 ocazii a avut Rapidul) din cauza ca Spadacio nu s-a simtit bine in rolul de servant.
Lacatus a incercat sa fragmenteze jocul prin faulturile dure ale lui Ricardo si Bicfalvi la mijlocul terenului (ca dovada in min 15 Ricardo a luat galben). Steaua a facut un joc de asteptare si a mizat pe viteza lui Surdu in atac, care a incercat sa isi creeze spatii. 
In minutul 44, Kapetanos a intrat in locul lui Szekely (accidentat), Lacatus l-a mutat pe Surdu in banda dreapta si a jucat cu varf impins. Asa ar fi fost mai bine sa si inceapa meciul, cu pivotul care sa devieze baloanele si sa creeze spatii pe benzi, pentru ca Steaua da randament mai bun in sistemul acesta de joc.
Raportul faulturilor a fost 12-8 pentru Steaua. Raportul ocazilor 2-0 pentru Rapid. Raportul cornerelor 1-0 pentru Rapid.

Repriza II
Antrenorul giulestean a raspuns imediat prin introducerea, la pauza, a lui Herea in locul lui Lazar. A pastrat sistemul 4-4-1-1 (dar un pic mai ofensiv). L-a mutat pe Spadacio mijlocas central si l-a urcat pe Herea in locul lui. Asadar, s-au creeat spatii de ambele parti si s-a deschis jocul.
Steaua si-a schimbat atitudinea, a urcat mai mult, mai des si cu mai multi oameni in atac. Din pacate pentru ei, la fel de haotic ca si in celelalte meciuri, fara o idee clara de joc. Ocaziile mari ale Stelei au fost mai degraba rod al intamplarii, si nu rezultatul unei munci de echipa.
S-au mai facut 3 modificari, dar post pe post, ideea de joc ramanand aceeasi (Sburlea in locul lui Cassio- min 62; Brandan in locul lui Tanase- min 68; Cesinha in locul lui Frunza- min 80), pentru a revigora echipele.
Raportul faulturilor a fost 6-4 pentru Steaua. Raportul ocazilor 3-2 pentru Rapid. Raportul cornerelor 6-2 pentru Steaua.

S-a jucat mai mult la intamplare, fara o idee clara de joc la nici o echipa, cum am scris mai sus, cu multe pase gresite si faze terminate inainte de a incepe. Este greu sa faci un joc bun si sa iti creezi ocazii cand gresesti prima pasa din constructia atacului (voi reveni la aceasta idee intr-un alt articol) .


Duelurile cheie ale meciului
-cei trei mijlocasi centrali ai fiecarei echipe, care au inchis bine jocul;
-cuplul de fundasi centrali Gardos-Geraldo, de o parte, si M. Constantin- M. Antonio, de cealalta parte, si-au facut treaba bine si nu au lasat atacantilor nici o sansa;
-benzile au jucat haotic, anulandu-se una pe cealalta;


Este un rezultat echitabil pentru ca niciuna dintre echipe nu si-a asumat riscuri, nu a presat. Fiecare dintre cei doi antrenori a avut ca scop principal sa nu ia gol, deci sa nu piarda si a sperat la o rezolvare individuala a vreunui jucator gen Stancu, Cassio, Tanase, Frunza, care nu a mai venit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu