Meniu

duminică, 8 aprilie 2012

Arsenal-Manchester City 1-0

Derby-ul etapei a 32-a din Premier League le-a adus faţă în faţă pe Arsenal şi Manchester City. Tunarii veneau după o serie bună stricată în meciul precedent de QPR, atunci când echipa lui Mark Hughes i-a învins cu 2-1. Cetăţenii erau şi ei în scădere de formă, dar care ţine deja de câteva partide, şi doar o victorie i-ar fi ţinut încă în lupta pentru titlu. Titularii celor două adversare au fost Szczesny - Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs - Arteta, Song - Walcott, Rosicky, Benayoun - van Persie şi Hart - Zabaleta, Kompany, Lescott, Clichy - Toure Yaya, Barry - Milner, Aguero, Nasri - Balotelli, ambii manageri folosind un sistem 4-2-3-1.

Arteta a găsit execuţia necesară pentru ca echipa lui să ia cele trei puncte.

Desfăşurarea meciului

Meciul a început în forţă, iar Yaya Toure a primit cartonaş galben la prima intrare mai dură a meciului, cel faultat fiind Rosicky (2'). Arsenal a avut posesia şi a pasat în jumătatea adversă, deschizând jocul pe benzi, mai ales spre Sagna, care s-a găsit deseori în poziţie de centrare. Partida a continuat în aceeaşi parametri, iar ritmul alert a fost dublat de intrările decise din partea jucătorilor ambelor formaţii. Minutul 16 a adus o ocazie rarisimă pentru Arsenal atunci când van Persie a reluat cu capul spre poartă, în urma unui corner, iar mingea părea că intră în plasă, dar Vermaelen a scos-o, incredibil şi extrem de ghinionist, belgianul aflându-se inoportun pe traiectoria balonului. Seara lipsită de noroc a continuat pentru Yaya Toure, care s-a accidentat, iar Mancini a fost nevoit să-l înlocuiască cu Pizzaro, dar tot răul spre bine pentru City, care, prin această mutare, a nivelat raportul de forţe şi a început să pună stăpânire pe mijlocul terenului. Dominarea nu a durat nici în rândul trupei lui Mancini, iar mingea a început să să plimbe de la o echipă la cealaltă, jocul fiind înţesat de contraatacuri. Între timp, Balotelli a fost cel de-al doilea jucător avertizat, în urma unei intrări dure la Sagna (38'), iar prima repriză se îndrepta spre un rezultat alb. Acest lucru s-a datorat specialmente lipsei de claritate a celor desemnaţi cu ultima pasă, ceea ce i-a făcut pe atacanţi să nu aibă mingi utile în faţa porţii.

Partea secundă a continuat cu prestaţiile prudente din partea ambelor echipe şi era aproape imposibil ca o echipă să se desprindă pe tabelă dacă nu ar fi intervenit schimbări de ordin tactic. Oaspeţii au primit un al treilea cartonaş galben, în urma unui atac întârziat al lui Milner la Rosicky, ca imediat după Andre Santos să-l înlocuiască pe Gibbs (57'). Brazilianul s-a evidenţiat rapid, dar negativ, când a avut o mică altercaţie cu Balotelli, de pe urma căreia a primit cartonaşul galben. Aşadar, lipsa de eficienţă în atac se transforma, încet, în frustrare pentru ambele trupe, iar numersoanele avertismente din startul mitanului al doilea dovedesc acest lucru. Totuşi, niciuna dintre formaţii nu s-a dat bătută, iar van Persie a lovit bara (62'), la a doua mare ocazie pentru el în acest meci. În continuare Arsenal a presat şi a părut capabilă să marcheze, dar a fost urmărită de neşansă. Minutul 76 a a dus trei mari ratări la aceeaşi fază, atunci când, pe rând, Walcott şi Benayoun au lovit bara, iar Vermaelen a lufat din trei metri. Imediat ambii manageri au mutat, Mancini defensiv, Kolarov şi Tevez în locurile lui Nasri şi Aguero, iar Wenger post pe post, Ramsey şi Oxlade Chamberlain în locurile lui Benayoun şi Walcott. Când totul părea să ducă la un egal fără goluri, Arteta a venit cu un gol fabulos, în urma unei folha seca care l-a lăsat fără replică pe Hart (87'). A fost genul de execuţie care poate face diferenţa într-un meci extrem de tacticizat cu o miză atât de mare. Finalul a aparţinut oaspeţilor, care au încercat să egaleze, dar Balotelli a făcut misiunea echipei sale imposibilă, atunci când a primit al doilea galben, la o intrare excesiv de zeloasă (90') la Sagna.

Meciul s-a terminat cu victoria la limită a lui Arsenal, 1-0, prin care îşi recapată locul al treilea în clasament şi arată că merită să fie pe această poziţie. Dominarea teritorială pe care a avut-o pe parcursul majorităţii partidei a fost răsplătită echipeo londoneze, chiar dacă a suferit până la final pentru a-şi adjudeca cele trei puncte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu