Meniu

sâmbătă, 21 aprilie 2012

Arsenal-Chelsea 0-0

Derby-ul etapei a 35-a din Premier League s-a desfăşurat între Arsenal şi Chelsea, pe Emirates Stadium, miza fiind colosală: un pas mai aproape de un loc de Champions League. Arsene Wenger a trimis în teren tot ce a avut mai bun, într-un sistem 4-2-3-1, titularii fiind Szczesny - Sagna, Vermaelen, Koscielny, Gibbs - Song, Ramsey - Rosicky, Oxlade-Chamberlain, Walcott - Van Persie. Roberto Di Matteo a a ales şi el jucători de calitate, dar a odihnit, pentru returul foarte important de la Barcelona, o parte din oamenii obişnuiţi cu prima echipă. Formula cu care a început a fost un interesant 4-2-4, cu Cech - Bosingwa, Cahill, Terry, Bertrand - Essien, Romeu - Malouda, Kalou, Sturridge, Torres, în care cei trei din spatele atacantului spaniol sunt toţi extreme, iar Malouda, pe faze defensivă, tras mijlocaş central.

Arsenal şi Chelsea s-au anulat reciproc din cauza lipsei de prospeţime.
Desfăşurarea meciului

Ritmul alert al partidei a dus la multe greşeli şi, implicit, la mingea care a trecut rapid de la o echipă la cealaltă. Chelsea, prin faptul că a optat să joace cu doi mijlocaşi de profil defeniv, a încercat să treacă peste faza de construcţie şi să-i lase pe cei din faţă să se descurce. Arsenal, ca deobicei, a încercat să paseze mai mult, dar nu a avut precizie. Prima ocazie a venit în minutul 14, când Walcott a bătut o lovitură liberă direct în piciorul lui van Persie, dar olandezul, care pare într-o scădere de formă, a trimis mingea pe lângă poartă, din doar câţiva metri, neincomodat de vreun fundaş advers. A urmat dominarea tactică a lui Chelsea, care şi-a impus jocul prin forţa fizică şi prin faptul că jucătorii echipei au alergat mai mult, dar ocaziile au lipsit de ambele părţi, iar apoi iarăşi Arsenal a pus stăpânire pe meci. Minutul 42 a adus încă o ocazie mare şi tot după o fază fixă, de data aceasta van Persie fiind servant, dar lovitura de cap a lui Koscielny a lovit transversala. După cum vedem, era un alt meci care se putea decide în urma unei faze fixe, iar la pauză s-a intrat cu un scor alb.

A doua repriză a început parcă şi mai slab decât prima, cu multe erori, cu un joc fără orizont al ambelor formaţii, dar niciun antrenor nu a schimbat ceva, poate şi pentru că un egal ar fi ţinut ambele echipe pe linia de plutire. Dar Walcott s-a accidentat, iar Arsene Wenger a fost nevoit să efectueze prima schimbare, introducându-l pe Gervinho (60'), apoi au intrat Diaby şi Andre Santos, respectiv Mikel, în locurile lui Rosicky, Oxlade şi Romeu, ceea ce arăta intenția celor doi manageri de a nu primi gol. Finalul meciului a adus o serie de ocazii ratate de van Persie, dar olandezul nu a reuşit să marcheze şi pare într-un blocaj, dacă stăm să ne uităm că în ultimele 7 meciuri, incluzându-l şi pe acesta, a reuşit doar un gol, dar, să fim obiectivi până la capăt, şi 3 pase decivise.

Rezultat echitabil, acest 0-0, dar nu datorită defensivelor, care au jucat bine, ci mai degrabă din cauza atacanţilor, care ori n-au forţat, ori n-au putut mai mult. Van Persie, spun încă o dată, este într-o scădere evidentă de formă, iar dacă nu va marca va pierde titlul de golgeter.  Arsenal are 6 puncte mai multe decât Tottenham, dar şi două meciuri mai mult decât rivalii din nordul Londrei. Chelsea a ajuns la 1 punct de echipa lui Harry Redknapp, dar tot cu două partide mai mult şi se pare că nu mai are şanse de calificare în ediţia viitoare a Champions League, poate doar dacă o câştigă sezonul acesta. Lupta pentru locurile 3 şi 4 se va da, aşadar, între Arsenal, Tottenham şi Newcastle, iar rămâne de văzut cine va avea calitatea şi suflul necesare să se impună pe acest final nebun de campionat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu