Meniu

marți, 17 aprilie 2012

Arsenal-Wigan 1-2

Etapa a 24-a din Premier League a adus un duel foarte dezechilibrat, cel puţin la prima vedere, între Arsenal şi Wigan Athletic. Arsene Wenger a mizat pe acelaşi sistem, 4-2-3-1, cu Szczesny - Sagna, Vermaelen, Djourou, Santos - Song, Arteta - Rosicky, Benayoun, Walcott - Van Persie. Roberto Martinez i-a trimis pe Al Habsi - Alcaraz, Caldwell, Figueroa - Boyce, McCarthy, McArthur, Beausejour - Moses, Di Santo, Gomez, într-o formulă 3-4-3, pe faza defensivă 5-4-1, cu Di Santo vârf de lance.

Desfăşurarea meciului

Partida a început nebun, cu accidentarea lui Arteta, fapt pentru care Arsenal a jucat fără un om până când spaniolului i s-au dat îngrijiri medicale, iar în acest interval Wigan a marcat, incredibil, de două ori, în urma unor greşeli copilăreşti ale defensivei tunare, prin Di Santo (8') şi Gomez (9'). Apoi a intrat Ramsey în locul lui Arteta, care nu a mai putut să continue, iar gazdele încercau să reintre în meci, printr-un pressing foarte avansat, dar periculos pentru faza defensivă. Wigan a preferat să stea în apărare şi le-a lăsat mijlocul adversarilor, fapt ce a îngreunat cursa de revenire a londonezilor. Benayoun a fost primul cu ratarea, la o lovitură de cap, dar doar datorită unei intervenţii de manual a lui Al Habsi (16'), apoi Vermaelen a fost mai precis şi a marcat, tot în urma unei lovituri de cap (21'). Următoarea ratare a fost cea a lui Djourou, care a şutat din drop, dar mingea a lovit doar stâlpul de susţinere al plasei (24'), iar Arsenal părea că va egala până la pauză. Rosicky însă nu a fost de acord şi a reluat defectuos în urma unei pase a lui van Persie (27'). După această jumătate de oră fulminantă, meciul s-a răcit şi nu au mai fost faze interesante, iar Arsenal trebuia să vină cu ceva care să surprindă dacă dorea ceva de la acest meci, pentru că organizarea tactică a echipei lui Martinez părea fără mari fisuri. 

Partea a doua a început din nou incredibil, cu van Persie care nu a fost pe fază şi a ratat cu poarta goală, dar asta nu i-a demoralizat pe elevii lui Arsene Wenger, care au presat încontinuu, dar nu au reuşit nici măcar să pună în pericol poarta adversă, astfel că managerul tunar a recurs la o schimbare, Gervinho în locul lui Benayoun (61'), pentru a imprima mai multă viteză echipei sale. Nici aşa tunarii nu au reuşit ceva notabil, astfel că Oxlade Chamberlain l-a înlocuit pe Djourou (75'), schimbare cu caracter clar ofensiv, sistemul lui Arsenal schimbându-se în 3-1-5-1. DAR Wigan nu a mai jucat nimic, a făcut mai mult decât antifotbal, s-a apărat cu toţi oamenii şi a reuşit victoria care pare să o ţină în Premier League, în ciuda faptului că prestează cel mai urât fotbal din fotbalul englez.

Aşadar, Arsenal pierde un meci pe care şi l-a făcut singură greu, dar să remarcăm spiritul trupei lui Arsene, care nu s-a lăsat până în final. Totuşi, împotriva unei echipe care depăşeşte autobaza lui Cârţu câteodată chiar nu ai ce-i face, iar în seara aceasta fotbalul a pierdut, câştigător fiind jocul meschin al trupei lui Roberto Martinez!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu