Meniu

vineri, 20 aprilie 2012

Steaua-Vaslui 0-1

Derby-ul etapei a 27-a din Liga 1 a adus faţă în faţă Steaua şi Vaslui, meciul fiind desfăşurat pe stadionul Ghencea. Mihai Stoichiţă a recurs la acelaşi sistem 4-1-4-1, pe care, se pare, îl agrează, cu Tătăruşanu - Geraldo, Chiricheş, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu - Chipciu, Tatu, Răduţ, Tănase - Rusescu. Augusto Inácio a mizat şi el pe formula obişnuită, respeciv, 4-2-3-1, titularii fiind Borjan - Milanov, Papp, Marius Constantin, Paito - Raul Costin, Anderson - Adailton, Wesley, Sânmărtean - Bello.


Wesley a decis partida.







Desfăşurarea meciului





După un start scăzut ca ritm şi fără o idee de joc a vreunei echipei, care au plimbat mingea la mijlocul terenului, Steaua a preluat iniţiativa. Elevii lui Mihai Stoichiţă au elaborat jocul şi au împins defensiva adversă prin multe pase. Fundaşii vasluieni au faultat mult în semicercul imaginar de 35 de metri faţă de poartă, dar loviturile libere, plus cornerele obţinute de stelişti, nu au dus la nimic, parcă mingile fiind trimise la întâmplare spre careul lui Borjan, care a dat, şi aşa, semne de slăbiciune. Oaspeţii, fiind presaţi de prestaţia bună a bucureştenilor, au mizat pe mingi lungi, dar lipsa unui ataccant inspirat şi de valoare a făcut ca majoritatea mingilor să ajungă la fundaşii Stelei. Totuşi, dominarea tactică, că doar de asta poate fi vorba, a Stelei, nu i-a adus şuturi pe poartă şi, implicit, ocazii, iar sistemul cu un singur vârf se dovedea insuficient pentru preluarea conducerii. Astfel, până la pauză nicio echipă nu şi-a creat vreo ocazie, iar antrenorii aveau mult de lucru în sfertul de oră de repaus dacă doreau ca echipa lor să câştige.






Partea secundă a început la fel cum s-a terminat prima şi se părea că niciunul dintre tehnicieni nu va risca, cu toate că un egal nu ajuta pe nimeni, poate doar pe CFR. Şi totuşi, Inacio s-a decis să schimbe ceva şi l-a introdus pe Stanciu în locul lui Raul Costin, ca la faza imediat următoare Wesley să marcheze în urma unei faze fixe (59'). Putem spune că iniţiativa antrenorului portughez i-a fost recompensată. Steaua nu a schimbat însă nimic, chiar dacă Mihai Costea l-a înlocuit pe Rusescu, ba chiar Vaslui părea că pune, încet, stăpânire pe joc. Apoi, rând pe rând, au intrat Bălan şi Florin Costea, dar Vaslui s-a apărat bine şi a stat sus, pentru a nu-şi lăsa advesarul să avanseze cu toată echipa. Forcingul de final al roş-albaştrilor nu a dat roade, în ciuda ocaziilor fraţilor Costea, ba chiar mai mult, Tătăruşanu a greşit inexplicabil, dar Temwanjera nu a găsit golul, în urma unui şut de la jumătatea terenului, poarta fiind lăsată goală de portarul naţionalei.






Rezultatul final a fost 1-0 pentru Vaslui, şi se pare că am asistat la acel gen de meci decis în urma unei faze fixe. Lipsa de claritate a Stelei i-a făcut să nu-şi creeze nicio ocazie, iar asta arată că nu merită titlul, pentru că nici nu joacă frumos, nici nu este pragmatică, cum sunt contracandidatele ei. Vaslui, de cealaltă parte, mizează prea mult pe tridentul de mijlocaşi ofensivi, dar şi aceasta poate fi o soluţie şi un argument pentru locurile fruntaşe din clasament şi pentru această victorie chinuită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu