Meniu

vineri, 17 februarie 2012

Steaua-Twente 0-1

Meciul de pe Arena Naţională dintre Steaua şi Twente, din şaisprezecimile Europa League, a adus încă o dezamăgire pentu iubitorii fotbalului autohton. Ilie Stan a început cu Tătăruşanu- Dănănae, Chiricheş, Geraldo, Brandan- Rusescu, Prepeliţă, Bicfalvi, Tănase- Nikolic, Tatu, după cum era mult vehiculat şi aşteptat. Steve McClaren a folosit sistemul 4-3-3, cu Mihaylov- Cornelisse, Wisgerhof, Rosales, Douglas- Brama, Fer, Janssen- Chadli, De Jong, Ola John.


Desfăşurarea meciului

Steaua a făcut pressing sus prin cei doi atacanţi care, pe rând, au urcat, iar Twente a fost nevoită să joace cu mingi lungi, ceea ce nu le-a convenit. În continuare, gazdele au presat, iar Rusescu a expediat un şut bun, intrat fiind în centru, cu piciorul stâng. Dănănae a fost primul avertizat, la un fault pe tibia lui De Jong (15'). Au urmat faze la ambele porţi, protagoniştii fiind Rusescu, Tatu, respectiv, Fer, Chadli. Apoi Tatu a căzut în careu, dar prea uşor, fază urmată de ocazia mare a lui Nikolic, care s-a aflat cu mingea în careu, dar a şutat defectuos pe lângă poartă. Până la pauză, cele două echipe au pasat mingea la mijlocul terenului şi nu au mai reuşit faze notabile, iar de remacat la stelişti este apetitul ofensiv cu care joacă, dar umbrit de defensiva fragilă, care la fiecare atac al adversarilor dă senzaţia că va claca. 

Ilie Stan a înţeles că Dănănae nu mai poate duce încă o repriză, asta şi pentru că fusese deja avertizat, aşa că l-a schimbat cu Martinovic, iar mitanul secund începea. Minutul 52 a adus primul gol, la o gravă eroare a lui Prepeliţă, care a luftat, mingea a ajuns la Ola John, care l-a lobat frumos pe Tătăruşanu. În continuare bucureştenii nu au mai prestat acelaşi joc bun din prima parte, deziluzionaţi fiind de golul primit, astfel că Ilie Stan a mai recurs la o mutare, Florin Costea luându-i locul lui Prepeliţă (66'), iar peste 10 minute, care au fost parcă mai alerte, a intrat şi Mihai Costea în locul lui Nikolic, muntenegreanul fiind mână moartă tot meciul. Ultimul sfert de oră a fost dominat tactic de olandezi, care au lăsat mijlocul steliştilor şi s-au apărat pe două linii pentru a conserva acest avantaj minim, dar extrem de important, care aproape îi califică mai departe.

Dacă până recent Steaua nu era bună pe benzi, acum axul central a părut mai fragil, poate şi din cauza absenţelor de acolo, unde Prepeliţă şi Bicfalvi sunt variantele de rezervă ale lui Brandan şi Bourceanu. Meciul se termină 0-1, iar Steaua speră să facă un meci mai bun în retur, sperând că oameni importanţi vor reveni în primul 11. Nikolic nu mai trebuie să fie titular, iar Dănănae, chiar dacă nu este în cea mai bună formă tactică şi mai ales fizică ar trebui să fie în continuare titular, mai ales pentru că Steaua va trebui să joace combinativ pentru a marca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu